SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
Nazwa produktu
1. Zboża zawierające glutenPszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty
pochodne
2. Skorupiaki Produkty pochodne
3. Jaja Produkty pochodne
4. Ryby Produkty pochodne
5. OrzeszkiZiemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja Produkty pochodne
7. Mleko Produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy Migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy
brazylijskie, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne
9. Seler Produkty pochodne
10. Gorczyca Produkty pochodne
11. Nasiona sezamu Produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki isiarczyny wytwórców
W stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla
produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia
zgodnie z instrukcjami
13. Łubin Produkty pochodne
14. Mięczaki Produkty pochodne
Sałatka serowa 3,7,9,10,12
Sałatka farmerska 1,3,7,9,10,12,
Sałatka makaronowa z kurczakiem 1,3,6,7,9,10,12
Bolognese 1,3,6,7,9,10
Con Piseli 1,3,6,7,9,10
Diabolo 1,3,6,7,9,10
Siciliana 1,3,6,7,9,10
A la Carbonara 1,3,6,7,9,10
Szpinakowe CUDO 1,3,6,7
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
oregano, papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, sól, wegeta, maggi, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.